Doseernaalden

Welke doseernaald zou U moeten  kiezen?

Al onze naalden zijn gemaakt voor industrieel gebruik, hebben een standaard luerlock aansluiting en zijn stomp (dus geen gevaarlijke, vlijmscherpe naalden uit de medische wereld). Alle naalden hebben een goed passende luerlock connectie voor gebruik tot minimaal 7 bar (dus een veilige, goede aansluiting op doseerspuit of -ventiel !) . Denk ook eraan dat naalden voor medisch gebruik vaak een silliconen of PTFE coating hebben; deze coating kan de werking van uw lijm ernstig beïinvloeden.

De inwendige diameter van de naald wordt uitgebrukt in gauges (afkorting: "ga"), bijvoorbeeld 14ga of 20ga. Hoe hoger de waarde, hoe kleiner de naald ; dus de maat 25ga (0.25mm) is kleiner dan 20ga (0,60 mm)

Probeer zoveel als mogelijk te werken met een zo groot mogelijke doseernaald en een zo laag mogelijke doseerdruk, in dat geval doseert U rustig en beheerst zonder de vloeistof teveel te forceren door een (te) kleine naald. 

Welke naald kiest U?

De meest gangbare naalden zijn onze RVS stalen doseernaalden in een plastic hub. Rechte naalden in diverse lengtes of gebogen naalden om in richels of nauwe uitsparingen te doseren. Let op: hoe langer de naald of een gebogen naald betekent meer weerstand. Ook geldt hoe kleiner de naald, hoe meer weerstand en hoe kleiner de flow. 

Voor dikkere vloeistoffen adviseren we onze kunststof conische naalden. Door de conische vorm is de weerstand veel kleiner dan bij bovengenoemde naalden, zelfs bij een gelijke uitgangsdiameter. Ook verkrijgbaar in een speciale, extra UV werende zwarte uitvoering voor zeer UV sensitieve materialen. 

Moet U "om de hoek" doseren of ergens in een product manoeuvreren ? Dan zijn onze flexibele PP naalden een optie. Deze PP buisjes van deze naalden zorgen echter voor meer weerstand, zeker bij forse buiging. Een punt om rekening mee te houden. 

Wilt U cyano-acrylaatlijm doseren ? Dan zijn de PTFE lined naalden de oplossing. De PTFE liner (slangetje) die in de naald geklonken zit reageert veel minder met deze lijm dan staal en blijft daardoor veel langer open, ook als er een tijdje niet gelijmd wordt. 

Zeer hoge nauwkeurigheid nodig op bijvoorbeeld een robot of 3D printer ? Kies dan onze QuantX™ Micron-S naalden van 50µm tot 1,041 mm. Zéér nauwkeurige naalden voor micro-doseringen. 

Doseert U agressieve materialen als solventen ? Of wilt U twee cannules ? Kies dan onze volledige RVS naalden, naald en hub zijn van metaal. Deze naalden zijn leverbaar met 1 of 2 cannules voor toepassingen waarbij U bijvoorbeeld 2 rupsen dicht bij elkaar wil leggen. 

Tenslotte hebben we ook een assortiment brush needles (naalden met borsteltjes) als U de te doseren vloeistof wil verdelen of uitsmeren over een groter oppervlak. Diverse modellen en kwaliteiten zijn beschikbaar.

 

© 2017 - 2021 MDTechnical | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel